Вінниця
24.09.2024
24.98° C
Вгору

Умєров створив аудиторський комітет у Міноборони, в якому працюватимуть представники НАТО

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ про створення нового координаційного дорадчого органу для Департаменту внутрішнього аудиту при Міністерстві оборони України – Аудиторський комітет.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони.

У відомстві наголошують, що комітет є важливою складовою нової моделі реформи фінансового контролю. У складі комітету знаходяться сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України, які мають значний досвід у наданні послуг з внутрішнього аудиту.

Аудиторський комітет утворений для надання консультацій та розгляду питань, що стосуються проведення внутрішнього аудиту в Міноборони, а також для підготовки рекомендацій щодо удосконалення його роботи. Він має підвищити ефективність внутрішнього аудиту та одночасно буде відповідальним за розширення його функціоналу.

До складу аудиторського комітету Міноборони увійшли:

  • Франсуа Готьє – керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО;
  • Джозеф Інгігнолі – аналітик/оцінювач наглядових програм Офісу Генерального інспектора Департаменту оборони США;
  • Джон Чесшир – керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd, член міжнародного інституту внутрішніх аудиторів;
  • Манфред ван Кестерен – міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні;
  • Руслана Рудницька – українська експертка національних та міжнародних проєктів під егідою Мінфінансів та Рахункової палати.

Також до аудиторського комітету увійшли заступник міністра оборони Юрій Джигир та держсекретар Міноборони Людмила Дараган.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin