Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

День ангела 23 грудня: кого вітати з іменинами сьогодні

Цього дня іменини святкують носії 19 імен.

День ангела – це вшанування святого покровителя, ім’я якого носить людина. Цей день також називають іменинами.

День ангела (іменини) 23 грудня святкують: Анатолій, Ангеліна, Ганна, Григорій, Євген, Євдокія, Іван, Костянтин, Михайло, Микола, Олександр, Олександра, Олексій, Петро, Сергій, Степан, Тетяна, Фекла, Яків.

Чоловічі іменини

Анатолій

Це ім’я грецького походження і перекладається як “схід”, “східний”, “схід сонця”. Анатолій — вольовий, упертий чоловік з мінливим характером. Він не любить програвати, водночас може знайти спільну мову будь з ким, особливо, якщо йому щось потрібно.

Григорій

Ім’я походить від давньогрецького слова, що означає “несплячий”. Григорій має підвищену щиросердечну чутливість, він легко уразливий. Намагається завжди бути приємним у будь-якому товаристві. Приділяє велику увагу одягу й зовнішньому вигляду. Він приємний у спілкуванні і може освоїти будь-яку професію.

Євген

Ім’я Євген в перекладі з давньогрецької означає “благородний” чи “знатний”. Однією з приємних характеристик Євгена є працьовитість. Це особливо люблять його роботодавці. А ось до власної справи у нього немає хисту. Його цілеспрямованість зазвичай не витримує випробувань часом. Ідеальні для нього сфери точних наук і робота в галузі електроніки.

Іван

Ім’я Іван (Іоанн) означає “помилуваний Богом”, “милість Божа”, “подарунок Божий”. Дорослого Івана характеризують такі риси як спокій і добропорядність. Іван – неквапливий, і до поспіху ставиться вкрай негативно. Івани за натурою не лідери, а скоріше такі, яких ведуть за собою. Вони люблять і можуть багато працювати. З таких хлопців виходять чудові інженери і технологи. У сімейних стосунках Іван – це зразковий чоловік і чудовий батько.

Костянтин

Костянтин – це ім’я латинського походження і в перекладі означає “стійкий” або “постійний”. У дорослому віці Костянтин стає більш сміливим та рішучим, він спокійно вислуховує поради і завжди залишає рішення за собою. Робота – це одна з найважливіших сфер у його житті. Він легко досягає успіху в бізнесі або рухаючись кар’єрними сходами. Костянтин має чудову ділову інтуїцію, хоча в інших сферах життя вона не проявляється.

Михайло

На Близькому Сході ім’я було популярним у євреїв і спочатку звучало як Міхаель і у перекладі означає “той, хто як Бог”. Михайло з малого віку – доброзичливий і товариський хлопець. Він зазвичай має чудову комунікабельність, із ним легко встановлювати контакт. Він не схильний до злопам’ятності, Михайло або пробачає образи або просто їх забуває. В роботі Михайло – відповідальний і наполегливий працівник. Він легко дає раду з роботою, пов’язаною з керівництвом людьми, хоча і не сильно прагне до цього. Михайло до жінок ставиться з особливою тремтливістю. Діти для Михайла є дуже важливим складником сімейного життя.

Микола

Ім’я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як “переможець народів”. Микола – урівноважений, працьовитий і працездатний чоловік. Він здатний опанувати будь-яку професію, буде добре заробляти. У колективі простий у спілкуванні, товариський. Микола легко захоплюється жінками. У коханні жагучий, але ревнивий.

Олександр

Олександр – це ім’я давньогрецького походження, що в перекладі означає “той, хто захищає людей”. У дитинстві Олександру властиві активність, мрійливість та наполегливість. Він любить справляти гарне враження, може бути гарним другом, втім коло його друзів вкрай обмежене. У роботі Олександр найбільшого успіху може досягти у підприємницькій діяльності. Саме відсутність зовнішнього контролю дозволяє йому проявити всі свої таланти.

Олексій

Ім’я Олексій із грецької мови перекладається як “той, що оберігає”. Більшість власників такого імені – дуже терплячі люди. Вони завжди впевнені в своїх силах. Олексій завжди старанно виконує свої обов’язки. Він здатний зробити гарну кар’єру в різних галузях. Також Олексію притаманні такі риси як вдумливість, тактовність від природи і вміння спілкуватися з людьми.

Петро

Петро – це ім’я грецького походження і в перекладі означає “скеля” або “камінь”. Характерними для Петра рисами можна назвати його прямоту і схильність до незалежності. Він не любить лицемірства і всіляко відстоює своє право говорити те, що думає. Його можна назвати ідеалістом. Петро – це людина з гарячим серцем. Він шукає ідеальні кохання і дружбу.

Сергій

Як стверджують історики, Сергій – це римське родове ім’я. Більш глибока етимологія імені важка, оскільки сам рід Сергіїв зараховує себе аж до етрусків, а то і до троянців. Деякі фахівці стверджують, що значення ім’я Сергій – “високий” або “знатний”. Всі Сергії досить образливі. Їх можна зачепити навіть найменшою критикою. Сергій дуже непередбачуваний. У нього хороша інтуїція, він здатен бачити людей наскрізь. З ним не можливо не посваритися і важко вжитися.

Степан

Лінгвісти стверджують, що ім’я Степан походить від грецького імені Стефанос і у перекладі воно означає “вінець” або “вінок”. Степан – це серйозний і привабливий чоловік. Він психологічно стійкий, а його сильний характер привертає до себе чимало людей. Так само люди помічають сильну волю Степана, що робить його ще більш популярним. Він не любить займатися саморекламою і не кидає слів на вітер. У Степана завжди багато друзів і товаришів. 

Яків

Яків – це ім’я єврейського походження. У перекладі з івриту ім’я Яків означає “той, хто стежить”. У Якова виділяються такі характерні риси, як практичність і твердий вольовий характер. Він досить приземлена людина, яка не схильна літати в хмарах. Він консервативний в багатьох питаннях. Яків любить стабільність, водночас він комунікабельний і веселий чоловік, який вміє радіти життю. Яків прагне до матеріального добробуту, але не робитиме ганебні вчинки заради успіху.

Жіночі іменини

Ангеліна

Найпопулярнішою гіпотезою є те, що ім’я Ангеліна походить від грецької мови і перекладається як “вісник” або “посланець”. Ангеліна – норовлива і доволі важка в спілкуванні. Стосунки з колегами у Ангеліни будуються важко. Її характер і на роботі не дає їй спокою. Проте властиві їй завзятість і вміння стояти на своєму, можуть принести успіх у кар’єрі.

Ганна

Ім’я Ганна прийшло до нас із Греції, а туди з ще більш давньої іудеї. На івриті ім’я Ганна означає “добра воля” або “прихильність”. Ганна занадто добра, що в сучасному світі може заважати у житті. Вона працьовита і відповідальна, полюбляє турбуватися про рідних і близьких. 

Євдокія

Ім’я Євдокія з’явилося у Візантії, утворилося воно від слова “еудокіа”, що в перекладі з давньогрецької мови означає “подяка”, “добре бажання”, “благовоління”. Дівчата з цим ім’ям красиві і мають струнку фігуру, притягають погляди чоловіків. Євдокія доглядає за своєю зовнішністю, постійно в курсі модних тенденцій. Наділена гордістю і зарозумілістю, не виносить критичних зауважень, за внутрішнім складом чутлива й уразлива дівчина. Вона довіряє тим, хто їй дорогий. Євдокія – товариська і відверта, вміє розуміти жарти. Жінка з цим ім’ям — енергійна і тверда і здатна досягти багато чого у своїй професії.

Текля

У перекладі з давньогрецької мови означає ім’я Текля означає “слава Божа”. На перший погляд Текля може здатися дещо ексцентричною. Безпека, стабільність і комфорт у спілкуванні дуже важливі для неї, у неї тривожний характер, вона швидко втомлюється від повсякденної рутини, але вивести її з спокійного стану дуже складно. Уміння спокійно дивитися на багато речей, не кидатися стрімголов в авантюри – одна з рис характеру Теклі.

Тетяна

У імені Тетяна давньогрецьке походження. Воно бере початок від слова tatteo, яке в перекладі означає “облаштовувати”, “та, що велить”, “поставлена”. Існує також латинська версія походження. У Стародавньому Римі було поширене чоловіче ім’я Татіан. Вважається, що Тетяна – його жіноча форма. У Тетяни напрочуд сильна інтуїція, люди довіряють її передчуттям. Вона легка в спілкуванні, вміє зачарувати співрозмовника. Відрізняється сильною волею, практично не піддається чужому впливу, вірить в свої здібності і сили. Вона смілива, щира та має чудове відчуття гумору. Тетяна – природжений керівник. Вона може організувати роботу будь-якого колективу. Але комфортніше все ж почувається у творчій сфері.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin