Вінниця
13.05.2024
7.57° C
Вгору

Радість дитинства: як спортивні школи допомагають юним переселенцям

Міські дитячо-юнацькі спортивні школи у Вінниці відіграють значущу роль у встановленні національно-патріотичних цінностей серед молоді, відзначає міська рада. Під час проведення спортивних занять інструктори не лише акцентують увагу на розвиток фізичних вмінь, а також на виховання справжніх громадян України та патріотів.

Один із наглядних випадків такої діяльності – патріотичний квест, організований у міській комплексній спортивній школі № 3 у Вінниці. Ця ініціатива мала за мету збудити почуття патріотизму серед дітей та відзначити важливість військової служби у Збройних Силах України.

Учасники таких заходів активно взаємодіють між собою, знаходять нові дружні зв’язки та спільні цінності. Наприклад, одна з учасниць, Аліса, відзначила, що квест був захоплюючим та освітнім, надаючи змогу не лише розважитися, але й здобути нові знання.

«Не думала, що окрім тренувань буде настільки цікаво і класно. Вже познайомилася з дівчатами та хлопцями, знайшла собі нових друзів», – каже дівчинка.

Також, у міських спортивних школах виявляють опіку дітям-переселенцям. Тут вони отримують можливість не лише знайти підтримку, але й займатися активним відпочинком. Протягом серпня ці молодші хлопчики та дівчатка мали можливість відвідати басейн у СК «Аква-Він». Крім того, на базі МДЮСШ № 2, на вулиці Узвіз Бузький, були організовані цікаві заняття для них, такі як катання на сап-бордах, плавання на човні “Драконі” та веслування на каяках.

«Щирі посмішки діток у такий нелегкий для них час – це найкраща нагорода», – каже інструкторка-методистка муніципального спорткомплексу «Аква-Він» Альона Гребенюк.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський додає: «Це найменше, що ми можемо зробити для діток, які втратили свої домівки та звичне життя. Дякуємо батькам, які приводять у наші спортивні школи своїх хлопчиків та дівчаток».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin