Вінниця
20.04.2024
2.37° C
Вгору

У Вінниці діти розфарбовують тубуси від зброї

У Вінниці дві подружки-школярки Марія Гнатик і Агафія Григорук розмальовують тубуси від зброї. Кожну роботу віддають за донат у 16 тисяч гривень, бо саме стільки коштує дрон-камікадзе. Квадрокоптери вінничанки передаватимуть оборонцям на фронт.

Агафії — 15, Марії — 17 років, у неї синдром Дауна. Обоє — випускниці 9-го класу. Малювати портрети знаних у світі українців почали місяць тому. Першу спільну роботу  портрети президента і першої леді України дівчата передали у подарунок Володимиру і Олені Зеленським.

“Я була у Німеччині і дуже хотіла додому. Коли повернулася, дізналася, що Маша збирає гроші на дрон. Разом вирішили розмальовуючи тубуси й збирати гроші”, — каже Агафія Григорук.

Дівчинка розповідає, що художньої освіти у неї немає, але є бажання допомогти оборонцям. Тубуси від зброї їй та подрузі привозять захисники, каже Тетяна Гнатик.

“Хлопці з передової передали Марії сувенір — кілька тубусів. І так виникла ідея їх розмальовувати, продавати та за виручені грошщі купувати дрони. Ми — вам тубус, ви —нам дрон”, — розповідає Тетяня Гнатик.

Вінничанка Тетяна Наумова придбала для своєї кав’ярні тубус із зображенням Бандери. Каже, що дівчат знає змалку, тож справу, яку роблять для перемоги, вирішила підтримати.

“Там у мене червоно-чорні кольори. Вона від початку така бандеро-кав’ярня. Це буде завершення. Стоятиме при вході, щоб усі бачили. Діти, дорослі допомагають військовим. У мене жодного знайомого немає, який би не задонатив. Тому ми чекаємо на перемогу”, — каже Тетяна Наумова.

На одному з тубусів портрет Ілкіна Гаджиєва — азербайджанця, що жив у Вінниці. Торік він став на захист України й поліг за її незалежність. Тубус із зображенням Ілкіна на його Батьківщину повезуть побратими, каже мама Агафіії — Наталія.

“Дівчата вирішили намалювати його портрет, який символізує подяку до усіх азербайджанців, які допомагають Україні. Ми маємо надію, що тубус поїде до Азербайджану”, — говоритьНаталія Григорук.

Один розмальований тубус коштує 16 тисяч гривень: 15 тисяч піде на придбання дрону —камікадзе для армії, решта — на витратні матеріали. Людина, що купує тубус, каже Наталя, може підписати дрон.

18 червня на аукціоні дівчата розіграють тубус із портретом Шевченка.

“Він ще в процесі. Тут цитата Шевченка “Борітеся — поборете, вам Бог помагає!”, — каже Агафія Григорук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin