Вінниця
24.04.2024
8.46° C
Вгору

У Вінниці відбудеться літературний вечір Юрія Іздрика

Взимку до Вінниці завітає український письменник Юрій Іздрик, який читатиме вінничанам вірші, зокрема, із поетичної збірки-фотоальбому «NAKED ONE».

 

Як повідомили «Вежі» організатори події, заклад «Johnny Raw», а також ідеться на фейсбук-сторінці події, на літературному вечорі, який відбудеться у Вінниці 2 грудня, класик української літератури Юрій Іздрик читатиме як старі, так і нові вірші.

 

За його словами, він не часто вилазить зі своєї мушлі – калуської квартири й вже давно провадить усамітнене життя. Саме тому тур містами України з публічними виступами – непересічна подія для поціновувачів літератури загалом та, зокрема, й творчості самого письменника.

 

Як розповідає видавець та президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев, письменник дійсно не любить подорожувати:

– Часто згадую наш тур з Юрієм Іздриком та Іриною Цілик по 27 містах України у 2016-му році. Іздрик називав той тур «Прощання з Україною» та обіцяв більш ніколи не мандрувати із поетичними виступами. Я радий, що зміг витягнути класика у міні-тур по малому західному колу. Юрія везу особисто, як і інших учасників Літературної мережі. Книжки також будуть при мені, як і завжди.

На заході Іздрик читатиме улюблені тисячам українців вірші, зокрема, і з одного з найновіших видань – поетичної збірки-фотоальбому «NAKED ONE», що побачила світ у видавництві Meridian Czernowitz у 2020 році у співпраці з київською фотографкою Настею Тєліковою. Книжка вміщує серію ню-фотопортретів Іздрика та його вірші:

– Ця книжка – своєрідний coming out зрілого чоловіка, зневіреного як у силі поетичного слова, так і в силі воскресаючого духу. Залишається тільки тіло. Смертне тіло. Оголене тіло. Naked one, – додає письменник.

Читатиме свої вірші класик української літератури у п’ятницю, 2 грудня, о 18:30 у закладі «ЇжаБар Johnny Raw» за адресою: вулиця Зодчих, 2. Захід модеруватиме Святослав Померанцев. Вхід на літературний захід – вільний.

 

Організатор вечора – ЇжаБар Johnny Raw. Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Юрій Іздрик – український письменник, музикант і художник, номінант на Шевченківську премію з літератури 2021. Автор концептуального журнального проєкту «Четвер». У 2020 році у співпраці з київською фотографкою Настею Тєліковою Іздрик презентував публіці проєкт «NAKED ONE» – серію своїх ню-фотопортретів у вигляді виставки й книги з віршами, на палітурці якої зазначалося суворе «58+» (саме таким був вік автора на момент видання книги).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin