Вінниця
26.04.2024
7.89° C
Вгору

Для виробників олії, хліба та м’ясо-молочної продукції газ буде за пільговими цінами

Виробники товарів, що мають істотну соціальну значущість та зможуть отримувати для своєї роботи природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою націнкою 25%. 

 

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

 

«Наказом від 05.01.2022 року № 3 «Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість» затверджено відповідний список підприємств, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають суттєву соціальну значущість: борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба житньо-пшеничного, яєць курячих, птиці (тушка куряча) та олії соняшникової.

 

Цей наказ дасть змогу виробникам не зупиняти виробництво та не підвищувати ціни на соціально важливі продукти», – йдеться в повідомленні.

 

Щодо підприємств Вінниччини, які займаються вирощуванням свійської птиці в переліку є ПрАТ «Бершадська птахофабрика», «Вінницька птахофабрика», ТОВ «Подільська Курка» та інші. 

 

Серед виробників олії та тваринних жирів також великі виробники такі як «АВІС» і «Вінницький олійножировий комбінат» та дрібні, серед яких ПП «Подолія» (Стадниця) і сільськогосподарський кооператив «Наталі» (Тульчинський район).

 

Всього у списку 6803 українських підприємств.

 

Повний перелік суб’єктів господарювання можна переглянути за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin