Вінниця
28.03.2024
16.64° C
Вгору

Вячеслав Соколовий: наша мета – Вінниччина має стати регіоном №1 в Україні за якістю життя

Відбулася пресконференція голови Вінницької обласної Ради Вячеслава Соколового сьогодні, у молодіжному центрі Квадрат. Посадовець розповідав про основні пріоритети та результати роботи обласної Ради за цими пріоритетними напрямками.

 

1. Кожен житель Вінниччини важливий соціальна підтримка жителів області.

«У центрі всіх наших рішень має бути людина. Це означає, що в кожному селі будь-якої громади жителі почуватимуться захищеними, впевненими, що на їхню думку зважають, дослуховуються до їхніх потреб та інтересів. Людям потрібно мати роботу, пристойну зарплату; можливість віддати дитину в сучасний садок чи школу… Необхідно, щоб молодь не шукала кращої долі у великий містах чи за кордоном», зазначив Вячеслав Соколовий. 

 

2. Створення та ухвалення Стратегії 2030 в кожній ТГ та обласної Стратегії.

51 територіальна громада вже ухвалила свої плани розвитку на 10 років. За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, Вінницька область займає перше місце в Україні за кількістю ухвалених Стратегій розвитку.

 

«11 років тому Стратегія «Вінниця 2020» народилася в процесі її широкого обговорення з вінничанами. Результат ми бачимо. Вінниця сьомий рік поспіль визнається в Україні найкомфортнішим містом для життя. Наше завдання зробити так, щоб Вінниччина була областю №1 за якістю життя на мапі України», коментує голова.

3. Розвиток і підтримка дорожньої інфраструктури

На ремонт комунальних автошляхів в громадах нашої області спрямовано максимально дозволені законодавством 20% державної субвенції (близько 150 млн гривень). Це втричі більше, ніж у попередні роки. Варто зауважити, що із 34 визначених на 2021 рік проєктів реконструкції та ремонту доріг 33 вже завершили.

4. Залучення інвестицій і створення умов для економічного розвитку громад

За розпорядженням Вячеслава Соколового в обласній Раді створили робочу групу з координації розбудови індустріальних парків у Вінницькій області. Громади, з урахуванням затверджених критеріїв, надають пропозиції своїх інвестиційно привабливих ділянок. На розгляд надійшло 11 пропозицій від 6 територіальних громад. 

 

«Шлях до підвищення добробуту кожного жителя Вінниччини це збільшення прямих інвестицій, створення нових підприємств і підвищення ефективності праці», каже Соколовий.

5. Комфортні громади

Конкурс обласної Ради «Комфортні громади» став одним із дієвих механізмів підтримки територіальних громад у реалізації ідей та проєктів розвитку.

Мета розвиток місцевого самоврядування на Вінниччині. Голова обласної Ради зазначає, що спільно з громадами визначатимуть найбільш ефективні шляхи розв’язання проблем та підтримувати їхні ініціативи.

6. Чиста Вінниччина

Заходи у сфері екології та раціонального використання природних ресурсів в області реалізуються в рамках «Регіональної екологічної бюджетної програми на 2019-2023 роки».

 

Цьогоріч з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділили кошти на придбання сміттєвозів для територіальних громад області, будівництво(реконструкцію) мереж водовідведення, організацію роздільного збору відходів та на інші екологічні заходи. Крім того, у Турбівській громаді очистили річку Вільшанка. Наступний проєкт очистка Південного Бугу в Хмільнику.

 

7. Молодь кадровий потенціал розвитку міста

У Вінницькій обласній Раді вперше в історії створили Координаційну раду з питань молодіжної політики. Цей дорадчо-консультативний орган складається із молодих людей, які вже є радниками сільських, селищних та міських голів з питань молодіжної політики. Вони вже є учасниками тих процесів, які відбуваються в громадах. 

 

«Уже сьогодні інтереси молоді мають бути враховані в процесі ухвалення управлінських рішень у громадах. У кожній ТГ у своїй роботі влада має керуватися принципом «Нічого про молодь без молоді». Питання молодіжної політики повинні стати такими ж пріоритетними, як питання медицини, освіти, соціального захисту», зауважив Вячеслав Соколовий.

 

На завершення голова обласної Ради відзначив, що основним їхнім досягненням є те, що сесії відбуваються щомісяця та 100% ухвалюються ті питання, які виносяться на пленарні засідання. 

 

«Сесія це не шоу, а конструктивний майданчик для прийняття рішень. Це була наша ціль і ми її досягли», додав Соколовий.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin