Вінниця
29.03.2024
8.84° C
Вгору

У Вінниці презентували перший в Україні проєкт Вітальної політики

Днями у HUB Місто змістів презентували проєкт Вітальної політики. Створили це для того, аби гості міста з родинами почувалися комфортно, безпечно та мали змогу бути на одній хвилі з вінничанами і вінничанками. Наша громада стала першою в Україні, де запроваджується такий документ. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Інституту розвитку міст.

 

Мета проєкту – організація максимально прийнятних та безпечних умов проживання у Вінниці людей і родин, які приїхали у місто на постійне місце проживання або завітали з метою навчання, роботи, туризму. Також, проєкт передбачає вирішення проблем, з якими цим людям доводиться стикатися. А також формування дієвих програм щодо їхнього включення у життя міста і громади в цілому.

 

«Вітальна політика – це кроки і заходи для тих людей, які приїздять до Вінниці з інших країн, інших міст, найближчих сіл, і хочуть тут інтегруватися та стати вінничанами і вінничанками. Тому, наступним кроком після впровадження Вітальної політики, стане розробка Вітального довідника, який стане своєрідною «шпаргалкою» для новоприбулих мешканців», – наголошує директорка Інституту розвитку міст Валентина Ткачук.

 

Серед головних цілей Вітальної політики:

  • розвиток мережі гостинності у Вінниці, 
  • створення умов для розвитку в місті якісного, доступного житла для оренди та придбання,
  • сприяння реєстрації новоприбулих мешканців,
  • розширення можливостей для їх працевлаштування,
  • розвиток системи адаптованих вказівників і інструментів орієнтації у місті,
  • підвищення іміджевої та інформаційної привабливості Вінниці, зокрема, сервісів на вокзалах та привокзальних територіях.

 

«Новоприбулі мешканці зауважують, що зупинили свій вибір на Вінниці не випадково. Тут вдале логістичне розташування, комфортний рівень життя, можливість знайти гарну роботу, а ще у Вінниці живуть доброзичливі люди. Також їм до вподоби те, що у місті багато освітніх закладів, є можливості для ведення бізнесу і культурного розвитку, а також наявність туристичних цікавинок», – зазначає  координаторка Програми «Інтеркультурні міста» у Вінниці Юлія Вінницька

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin