Українці стали менше їсти та більше вживати алкоголь
Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації майже половина українців (49%) змінили свої харчові звички. Головними причинами стали підвищення цін на продукти, стрес і атаки російської армії.
Згідно з дослідженням Gradus Research Company, найвищий показник серед молоді віком від 18 до 34 – 54%.
При цьому зазначено, що найбільше на харчові звички впливає стрес – 83%, що призвело до таких наслідків:
- харчується нерегулярно – 49% респондентів;
- вживають більше нездорової їжі – 42%;
- мають знижений апетит – 41%;
- пропускають прийоми їжі – 41%.
Крім того, українці стали частіше вживати алкоголь. Про це повідомили 19% опитаних.
Також повномасштабна війна вплинула на вибір українців:
- 64% – обирають дешевші продукти;
- 48% – частіше готують удома;
- 59% – обирають продукти тривалого зберігання через відключення світла;
- 50% – їдять холодну їжу.
Крім цього, українці стали більше заощаджувати на харчуванні, зокрема, це більшою мірою торкнулося людей віком від 56 років – 77% від загальної кількості опитаних.
На чому економлять українці:
- 49% – кондитерські вироби;
- 48% – риба та морепродукти;
- 11% – базові продукти, як-от хліб, олія, борошно, крупи, яйця, овочі.
Коментарі у Facebook