Вінниця
24.10.2024
12.45° C
Вгору

На Вінниччині пес-волонтер у синьо-жовтому комбінезоні збирає гроші для ЗСУ (Відео)

У Тростянці пес-волонтер на ім’я Джесі, вдягнений у синьо-жовтий комбінезон, збирає кошти на дрон для ЗСУ, стоячи на задніх лапах. Перехожі активно підтримують акцію: жертвують гроші, купують собаці ласощі та фотографуються з ним. Господарка Джесі, переселенка з Харкова, розповіла, що разом із псом вже зібрали значну суму для підтримки українських військових.

Про це повідомляє Суспільне Вінниця.

На центральній площі Тростянця пес на ім’я Джесі допомагає збирати кошти на дрон для українських військових. Перехожі активно підтримують акцію: одні кидають гроші у спеціальну скриньку, інші пригощають собаку ласощами або фотографуються з ним.

“Джесі має успіх — йому кидають гроші сотнями. Люди захоплюються ним, фотографуються. Дуже любить одягатися і стоїть, як статуетка. Вранці вже знає, що піде на площу, де йому дають їжу”, — розповіла господарка пса, Тетяна Печеніжська.

Серед тих, хто підтримав акцію, була місцева жителька Ольга, яка пожертвувала 500 гривень. Вона приїхала до Тростянця спеціально, щоб задонатити, побачивши відео з Джесі у соціальних мережах."Йому сотнями гроші кидають": собака-волонтер у Тростянці

“Моя дитина загинула на війні, тому я допомагаю, щоб якнайшвидше настала перемога і більше ніхто не втрачав дітей”, — поділилася Ольга.

Тетяна Печеніжська, господарка Джесі, сама переселенка з Харкова. Вона переїхала до Тростянця майже два роки тому, після того, як її син став на захист країни. Спочатку Тетяна плела маскувальні сітки у волонтерському центрі, а тепер займається в’язанням килимків для воїнів.

“Не можу сидіти без діла. Приносять речі — хороші роздаю людям, а з решти роблю піддупники для солдатів”, — розповіла жінка.

Тетяна Печеніжська, господарка “Джесі”. Суспільне Вінниця

У скриньці, яку носить Джесі, вже назбирали чималу суму за тиждень. Відкриють її, коли вона буде повною, а зібрані кошти передадуть місцевим волонтерам для купівлі дрона. Безпілотник підпишуть від імені пса-волонтера Джесі.

"Йому сотнями гроші кидають": собака-волонтер у Тростянці
Пес-волонтер Джесі. Суспільне Вінниця

Тетяна прихистила Джесі рік тому, коли попередні господарі виїхали за кордон. Тепер вони волонтерять разом, допомагаючи українській армії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin