Вінниця
17.10.2024
5.55° C
Вгору

На Хмельниччині інвалідність оформили 50 прокурорів: подробиці

Журналісти встановили, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність у голови медико-соціальної експертної комісії та депутатки облради від партії “Слуга народу” Тетяни Крупи.

Про це інформує журналіст та головний редактор видання “Цензор.Нет” Юрій Бутусов та Офіс Генерального прокурора.

Бутусов опублікував імена 49 прокурорів Хмельниччини які скористалися схемою оформлення фіктивної інвалідності та “роками отримували гроші з державного бюджету”.

Бутусов вказує, що прокурори отримали щонайменше 54,1 мільйони гривень пенсії – деякі оформлювали інвалідність з 2016 року, деякі останнім часом. “З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури”, – написав він.

“Правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила “Слуга народу” Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем.

При обшуку співробітниками Державного бюро розслідувань на робочому місці Тетяни Крупи у обласній МСЕК було знайдено 104 тисячі доларів, які у період 2-4 жовтня Крупа отримала з 30 громадян, тобто приблизно по 3-4 тисячі доларів з однієї особи за отримання свідоцтва про інвалідність. Корупційна схема працювала щоденно та масово, у порядку живої черги”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin