Вінниця
07.10.2024
10.98° C
Вгору

Понад 600 учасників долучилось до Днів Європейської спадщини у Вінниці

У Вінниці вже вшосте пройшли Дні європейської спадщини. За три тижні відбулося 24 різнопланові заходи, які залучили понад 600 учасників.

Про це інформує Це Вінниця, друже, посилаючись на Вінницьку міську раду.

У програмі, яка тривала з 16 вересня до 5 жовтня, були музейні спецпроєкти, лекції про видатних діячів та діячок Вінниці, котрі у своїх мандрах пізнавали різні країни (наприклад, Михайло Коцюбинський та родина Ґрохольських), екскурсія на тему історичного спадку малих громад Вінниці, прем’єрна прогулянка новим екологічним маршрутом «Стежка Коцюбинського» й багато іншого.

Чимало подій у цьогорічній програмі присвятили Подільському шляху святого Якова (Camino Podolico), адже цей пішохідний маршрут став частиною першого сертифікованого культурного маршруту Ради Європи. Водночас Дні європейської спадщини – також ініціатива Ради Європи, що включає проведення заходів з популяризації спадщини і відкриття доступу до зазвичай закритих об’єктів. Темою цьогорічного циклу заходів стала важливість історичних маршрутів, мереж і зв’язків, які об’єднують різні народи та культури Європи.

Тож для всіх охочих було організовано проходження першої ділянки маршруту Camino Podolico, лекція про паломництво на Поділлі від історикині Тетяни Кароєвої, екскурсії до вінницьких підземель, а також зустріч пілігримів маршруту Camino Podolico, на якій вони змогли познайомитись, обмінятись досвідом, порадами і враженнями від мандрівок.

«Дні європейської спадщини стали чудовою можливістю показати вінничанам і гостям міста багатство нашої культури в міжнародному контексті. Ці події не лише надихають зберігати та цінувати надбання попередніх поколінь, а й відкривають нові можливості для взаємодії, спільних активностей і діалогу між різними поколіннями сучасників. Сподіваємося, що ця традиція буде продовжуватись надалі, і до неї будуть доєднуватись все більше громад, сприяючи культурному і туристичному розвитку нашого регіону і країни», – зазначив директор департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Координатор проведення Днів європейської спадщини у Вінницькій міській територіальній громаді – департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.

Партнери: департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради, Офіс туризму Вінниці, Вінницький обласний краєзнавчий музей, Вінницький обласний художній музей, Інститут розвитку міст, Музей Вінниці, Музей вінницького трамвая, Вінницький літературно-меморіальний музей М. Коцюбинського, Вінницький планетарій, Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin