Вінниця
28.09.2024
21.15° C
Вгору

Українські школи перейдуть на 12-річну систему навчання: коли та навіщо

Із 2027 року в Україні школярі навчатимуться на один рік довше. Водночас завдяки запровадженню 12-річної освітньої системи вони стануть підготовленішими до вступу в університети.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час презентації дослідження, присвяченого реформі старшої школи.

Так, із 2027 року в Україні розпочнеться впровадження 12-річної системи навчання. Мета реформи полягає в тому, щоб випускники шкіл приходили до закладів вищої освіти більш підготовленими.

Лісовий зазначив, що наразі його команда працює над скороченням терміну бакалаврату в деяких галузях знань. Офіційно це анонсують пізніше, але, за його словами, абітурієнти зможуть вступати до університетів підготовленішими.

Крім того, учні, які оберуть професійний коледж, уже виходитимуть на ринок праці з готовою професією.

Міністр зазначив, що цей додатковий рік навчання і вибір профілів нададуть більше можливостей для професійного розвитку.

У межах реформи старшої школи профільна освіта буде впроваджена з 2027 року. Освітній процес буде спрямований на індивідуальний розвиток, а учні матимуть можливість обирати профіль навчання.

Для учнів 10–12 класів планується створення академічних ліцеїв, де їх готуватимуть до отримання професії. Перехід на 12-річну освіту відповідатиме міжнародним стандартам.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin