Вінниця
20.09.2024
13.47° C
Вгору

У Вінниці влаштували екскурсії містом для підопічних Терцентру

КП “Офіс туризму” подарував вінничанам та гостям міста незабутні враження. 13 та 14 серпня відбулися три пізнавальні екскурсії. Загалом події відвідало близько 47 учасників.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Так, люди похилого віку прослухали екскурсії «Місто над Бугом» та «Середньовіччя і сучасність». Зокрема, 13 серпня мандрівку провела гідеса Наталія Дідковська. Стартувала група від Замкової гори, а закінчили маршрут біля краєзнавчого музею, у такий спосіб обійшовши середмістя Вінниці та дізнавшись про те, як місто виросло із поселення до середньовічного міста, яке у XVII столітті отримало магдебурзьке право.

14 серпня відбулося аж дві мандрівки Вінницею, для різних груп пенсіонерів. Першу провела гідеса Соломія Грон, другу – Наталія Дідковська.

Учасники екскурсії діляться своїми враженнями. Наприклад, пані Вікторія переїхала до Вінниці з Харкова, але Вінниця вже полюбилася їй своїми затишними вуличками та доброзичливими людьми.

«Я продовжую вивчати Вінницю. Вже була на декількох екскурсіях містом. Приємно вражена змістовністю цієї історичної мандрівки. Наприклад, найбільше мене вразила і зацікавила своєю таємничістю розповідь про Вінницькі мури», – зазначає пані Вікторія.

Проте і вінничани почули нові для себе факти про рідне місто.

«Я дуже люблю історію. У нас вдома велика бібліотека. Я вважаю, потрібно знати про наше минуле. Це важливо для нашого майбутнього, для збереження нашої ідентичності», – говорить відвідувачка Терцентру Наталія.

У Терцентрі радо підтримують подібні активності.

«Такі заходи корисні для людей будь-якого віку. Екскурсоводи вдало адаптовували матеріал, щоб нашим відвідувачам було цікаво, і вони не втомилися під час довгої прогулянки. Намагаємося робити дозвілля підопічних Терцентру корисним і різноманітним. Заклад відвідують багато внутрішньо переміщених осіб, які з радістю дізналися більше про Вінницю. Водночас і корінні вінничани знайшли для себе факти, які їх вразили», – зауважила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin