Вінниця
20.09.2024
13.47° C
Вгору

Яка середня заробітна плата у Вінниці?

Середня зарплата у Вінниці становить 18000 гривень. Загалом, в Україні середня заробітна плата – 24500 гривень, найвищі зарплати фіксуються в Києві, Львові та Одесі. Військові спеціальності зараз є серед найвисокооплачуваніших, випереджаючи навіть ІТ-фахівців.

Про це повідомляє oboz.ua, посилаючись на дані work.ua. 

Фото: oboz.ua

Найвищі зарплати в Україні традиційно фіксуються в столиці. У Києві середня зарплата становить 24 500 грн, що робить його лідером серед інших міст. На другому місці за рівнем зарплат розташувався Львів, де середній дохід складає 22 000 грн. Це місто приваблює багатьох працівників завдяки своєму культурному та економічному потенціалу.

Одеса та Дніпро ділять третє місце, де середня зарплата складає 20 000 грн. Ці міста є важливими промисловими та транспортними центрами України.

Містом з найнижчою середньою зарплатою стали Суми, де цей показник дорівнює 15 000 грн. Це може бути пов’язано з меншими можливостями працевлаштування та розвитком інфраструктури.

Зростання вимог по оплаті праці серед українців, що розміщують свої резюме, є однією з ключових тенденцій на ринку праці. За останній рік середній очікуваний рівень зарплат збільшився з майже 18 000 грн до 22 414 грн. Це свідчить про зростання очікувань працівників щодо рівня оплати праці.

Згідно зі статистикою порталу, у топ-100 найоплачуваніших професій увійшли багато військових спеціальностей. Якщо до війни високі зарплати переважали серед програмістів та інших ІТ-фахівців, то сьогодні серед найвисокооплачуваніших професій знаходяться артилеристи, снайпери та танкісти. Це пояснюється підвищеним попитом на такі спеціальності під час військових дій.

Фото: oboz.ua

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin