Вінниця
26.10.2024
5.11° C
Вгору

На Вінниччині презентували три проєкти, спрямовані на реалізацію Регіонального плану дій 1325 «Жінки. Мир. Безпека»

14 червня в області відбулася пресконференція «Перспектива міжвідомчої взаємодії та громадська участь під час реалізації регіонального плану дій 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Захід відбувся за підтримки Українського жіночого фонду у партнерстві з Департаментом соціальної та молодіжної політики ОВА та Вінницьким регіональним центром підвищення кваліфікації.

Під час пресконференції учасники презентували три проекти, які спрямовані на реалізацію стратегічних та операційних цілей Національного Плану Дій 1325.

 

 

За словами регіональної координатори коаліції «Вінниччина 1325» Світлани Ходакової, мета проєктів – підвищення рівня безпеки кожної людини незалежно від статі та протидія різним формам насильства.

Звертаючись до присутніх, начальниця управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА, секретарка міжвідомчої ради Лариса Кащина зазначила, що на Вінниччині, відповідно до Національного плану дій, вже розроблено Регіональний план дій 1325 на період до 2025 року.

«Для його реалізації необхідна взаємодія всіх структурних підрозділів та всіх виконавців. Важливою також є співпраця громадського суспільства та цільових груп, на які він зорієнтований. Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, щоб залучити до співробітництва всіх, хто відчуває потребу і відповідальність за реалізацію цього документу», – підкреслила посадовиця.

Презентовані проєкти орієнтовані на втілення РПД 1325 «Жінки. Мир. Безпека» на території Вінницької області.

Проєкти «За безпеку в своєму середовищі згідно РПД 1325» та «1325: безпечна Вінниччина» направлені на посилення спроможності населення Вінниччини, зокрема жінок і дівчат, виявляти безпекові виклики, запобігати таким викликам, реагувати на них відповідно до наявних інструкцій, законодавства, рівня безпекових викликів та власних потреб.

Проєкт «Освітній простір 1325» передбачає проведення системних, регулярних та обовʼязкових навчань/підвищення кваліфікації особового складу структур сектору безпеки і оборони, державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування з гендерних питань, зокрема з питань запобігання випадкам дискримінації за ознакою статі та реагування на них.

Зазначимо, що всі три проєкти протягом року будуть реалізовані за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin