Вінниця
19.10.2024
10.07° C
Вгору

Фахівці Вінниччини продовжують вдосконалювати знання щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

5 квітня стартував дводенний тренінг для фахівців з соціальної роботи територіальних громад області на тему: «Організація роботи соціальних працівників у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

Захід організовано у співпраці Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА та Фонду Народонаселення ООН в Україні.

Директор профільного департаменту Світлана Ярмоленко зазначила, що взаємодія органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів та установ під час забезпечення соціального захисту постраждалих осіб від домашнього насильства є надзвичайно важливою, особливо зараз.

У перший день тренінгу учасники обговорили  питання форм і ознак домашнього насильства. Крім цього, йшлося про влив та наслідки домашнього насильства, Значна увага була приділена координації взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильству на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Під час тренінгу фахівці також опрацьовуватимуть питання щодо циклів насильства і його фази. Окремо розглянуть особливості виявлення та організацію першочергових заходів соціального захисту осіб (дітей), які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема таких, що страждають від домашнього насильства.

Формат заходу передбачає також активний обмін досвідом у вирішенні практичних кейсів, які безпосередньо стосуються тематики.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin