Вінниця
30.04.2024
11.97° C
Вгору

У Вінниці ще один дитячий садочок відновив свою роботу

8 грудня, заклад дошкільної освіти №61 в мікрорайоні Вишенька, відчинив свої двері для малечі ВМТГ. Нещодавно у підвальному приміщенні садочка за кошти міської ради був здійснений капітальний ремонт. Адже з початку повномасштабної війни міська влада перейшла від стратегічного до оперативного планування, така вимога часу.

Станом на вчора, 8 грудня, вже 51 дитина відвідала садочок №61. Укриття, яким користується малеча, оснащене усім необхідним та відповідає вимогам ДСНС, тобто приміщення має другий вихід, є витяжка, аварійне освітлення, конвектор, вбиральні, Wi-Fi, бойлер, вогнегасники та аптечки. Всі необхідні роботи виконано, адже безпека дітей найважливіше всього.

Як розповіла завідуюча садочка, у даному укритті одночасно можуть перебувати понад 140 людей. «Найпростіше укриття закладу дошкільної освіти поділено на два приміщення, в яких діти перечікують повітряну небезпеку та продовжують заплановані заняття згідно з графіком. Якщо тривога застала найменших під час обіднього сну, то в укритті є можливість продовжити тиху годину», – каже завідувачка садочка Вікторія Загризла.

Як зауважує директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, в укритті, для малечі облаштовано місця для ігор, наявні дидактичні та демонстраційні матеріали, а освітнє середовище є безпечним, інформативним, цікавим та змістовним.

«Загалом у різних мікрорайонах Вінницької міської територіальної громади у звичній формі працює 31 черговий дитячий садочок різних форм власності. Наразі понад 2600 дітей, відвідують заклади дошкільної освіти офлайн», – додає Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin