Вперше в Україні: гайсинський завод почав виробляти цукор за незвичною технологією

Гайсинський цукровий завод, що є частиною агрохолдингу Укрпромінвест-Агро, став першим в Україні, який розпочав виробництво цукру із цукрового сиропу.
«Розпочали виробництво цукру із сиропу, виведеного на зберігання під час виробничого сезону 2024 року. Гайсинський цукровий завод — перший в Україні, де впроваджено технологічну схему переробки цукрового сиропу», — зазначили в агрохолдингу.
Сезон сиропного виробництва у 2025 році триватиме 37 днів. Протягом цього періоду з 48 тис. тонн сиропу Укрпромінвест-Агро планує виготовити 26 тис. тонн цукру. На даний момент перероблено вже понад 7 тис. тонн цукрового сиропу.
Агрохолдинг Укрпромінвест-Агро займається вирощуванням сільгоспкультур, виробництвом цукру, борошна, м’ясним і молочним тваринництвом. Земельний банк групи перевищує 116,5 тис. га. Агрохолдинг розташовано переважно в регіонах, які не зазнали вторгнення російських окупантів.
Цукровий бізнес групи представлено двома цукровими заводами у Вінницькій області. Загальні елеваторні потужності зі зберігання сільгоспкультур — 120 тис. тонн.