Вінниця
19.04.2025
21.18° C
Вгору

Вінниччина стала лідером серед областей за виробництвом яловичини

Вінниччина стала лідером серед областей за виробництвом яловичини.

Про це повідомляє ВІТА та Асоціація виробників молока.

“У січні 2025 року на підприємствах було вироблено 51% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення — 49%”, – йдеться у повідомленні.

Так, у січні 2025-го обсяги забою ВРХ на підприємствах склали 7,1 тис. т, що на 1 тис. т більше (+8%), ніж у грудні 2024 року і на 1 тис. т більше (+9%), ніж у січні 2024-го. У господарствах населення обсяги забою ВРХ у січні 2025 року склали 6,7 тис. т, що на 14 тис. т менше (-67%) відносно грудня і на 1 тис. т менше (-9%) відносно січня 2024-го.

“Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин, не тільки ВРХ, але й свиней, овець, птахів у січні 2025 року склали 279,9 тис. т, що майже дорівнює торішньому періоду (-0,1%)”, — підкреслили в асоціації.

Водночас повідомляється, що в січні 2025 року найбільш суттєво обсяги реалізації живих тварин на забій збільшилися відносно торішнього періоду на сільгосппідприємствах у:

  • Закарпатській області (+200%);
  • Запорізькій області (+100%);
  • Харківській області (+63%);
  • Рівненській області (+50%);
  • Миколаївській області (+50%);
  • Чернівецькій області (+35%).

Найбільше реалізовано на забій тварин на сільгосппідприємствах у таких областях:

    • Вінницька — 51,9 тис. т;
  • Черкаська — 35,1 тис. т;
  • Дніпропетровська — 31,9 тис. т;
  • Львівська — 15,3 тис. т;
  • Київська — 11,4 тис. т.

Читайте також: Освіта у Вінницькій громаді в умовах війни: виклики, досягнення, перспективи

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin