У Вінниці перевірили продаж живої риби на базарах: результати

За результатами перевірки ринків «Привокзальний» та «Урожай», де здійснюється реалізація живої риби, працівниками Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби порушень не виявлено.
Про це інформують на сайті ГУ Держпродспоживлужби у Вінницькій області.
«Вся жива риба, яка надійшла до реалізації, супроводжувалася відповідними ветеринарними документами, зокрема товарно-транспортними накладними та експертним висновком, виданим лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи (ВСЕ) на ринку», – йдеться у повідомленні.
Вимоги до реалізації живої риби
- Дотримання ветеринарно-санітарних вимог при реалізації живої риби:
- Кожна партія живої риби, що надходить на ринок, повинна бути забезпечена супровідними ветеринарними документами.
- Перед реалізацією риба проходить ветеринарно-санітарну експертизу в лабораторії ВСЕ на ринку, після чого видається експертний висновок.
- Жива риба транспортується у спеціально обладнаних цистернах, контейнерах і бочках, поверхні яких легко миються та дезінфікуються.
- Для реалізації риби в межах адміністративного району необхідна ветеринарна довідка, а для реалізації в межах України – ветеринарне свідоцтво.
- Оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу.
- Кожен працівник зобов’язаний мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються.
- Умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів.
Термін зберігання та реалізації живої риби
При температурі води в ємності +11°C…+15°C:
- осінньо-зимовий період – 48 годин;
- весняно-літній період – 24 години.
Заборонено до продажу:
- Жива та охолоджена риба з ознаками паразитологічних захворювань;
- Риба з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою;
- Риба з каламутними, запалими очима.
Читайте також: Серед звільнених з російського полону – четверо військових з Вінниччини
Коментарі у Facebook