Спека, смакота та збір для ЗСУ: у Вінниці розпочався фестиваль польової кухні (фоторепортаж)
Попри спеку та сигнали тривоги, вінничани та гості Вінниці сьогодні активно йдуть на фестиваль польової кухні імені Тараса Сича. За годину після офіційного відкриття, що відбулось о 14.00 годині, у центральному парку Вінниці вже активно працюють ятки зі смаколиками, лунають патріотичні пісні та смажать на відкритому вогні кабанчика. Фоторепортаж з фестивалю опублікувало видання “MyVin”.
Відвідувачі фестивалю розповідають свої враження, смакують гостинці, фотографуються та донатять на ЗСУ. Дев’ятий фестиваль польової кухні імені Тараса Сича у розпалі …. Доєднуйтесь!
Ціль фестивалю – вшанування пам’яті героїв, привернення уваги жителів та гостей міста до військових подій, які розгортаються на території держави та згуртування міської громади для надання усієї можливої допомоги нашим захисникам. Цьогоріч гроші збирають на РЕБи.
До програми фестивалю входить:
– приготування, дегустація страв польової кухні, вуличної їжі, традиційних національних кухонь. Страви готуються у польових умовах на вогнищі;
– збір коштів на потреби ЗСУ та реабілітацію ветеранів – фестивальна тарілка донат 200 гривень;
– демонстрація та здобуття базових знань з військової підготовки та надання першої медичної допомоги;
– виставкові експозиції;
– концертна патріотична програма за участі оркестрів ГУ ДСНС України у Вінницькій області; муніципального естрадно-духового оркестру «Він-бенд»; гурту «Аскер», артистів міського Палацу мистецтв та області.
Захід названий на честь вінничанина, який у 2014 році пішов добровольцем у зону АТО. Він служив польовим кухарем, санітаром і загинув під Дебальцевим.