Вінниця
16.04.2025
9.04° C
Вгору

Рецепт великодньої начинки з Вінницьких Хуторів потрапив у проєкт Костянтина Грубича

До Великодня на Поділлі традиційно готують особливу м’ясну страву — великодню начинку. Цей рецепт — не лише смачна страва, а й частина кулінарної спадщини регіону. Саме таку начинку у своєму авторському проєкті «Історії зі смаком» представив відомий український журналіст і телеведучий Костянтин Грубич.

Цього разу кулінарною зіркою стала Наталія Станкевич із Вінницьких Хуторів, яка приготувала святкову начинку за порадою своєї куми з півдня області. Замість традиційної свинини чи яловичини — індичка. Сам Грубич страву вже скуштував і відгукнувся: «Дуже і дуже!».

Рецепт подільської великодньої начинки з індичкою

Для тіста:

  • 500 мл кефіру

  • ½ ч. ложки соди

  • 1 ч. ложка солі

  • 1 яйце

  • 500 г борошна

Для начинки:

  • 2 коржі з тіста (випечені напередодні)

  • 500 г відвареної індички

  • 200 г свіжих грибів

  • 1 цибулина

  • 5 яєць

  • 500 мл молока

  • 250 мл бульйону

  • Сіль, перець, коріандр — до смаку

Ця страва традиційно подається до святкового столу на Великдень, символізуючи родинне тепло, достаток і зв’язок поколінь. Грубич зауважив, що в кожному куточку Поділля рецепт може трохи змінюватися — від вибору м’яса до спецій, але суть залишається незмінною: смачно, ситно і з душею.

Цікаво, що в основі рецепта — вже готові коржі, які змішуються з м’ясом, грибами, яйцями й заливаються молоком і бульйоном. Начинка запікається до золотистої скоринки, а її аромат — справжній передзвін Великодня.

Читайте також: Куди звертатися мобілізованим ФОП і ветеранам Вінниччини з податкових питань

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin