Вінниця
19.04.2025
11.01° C
Вгору

Цьогорічний тренд: українці віддають по 1,5 тис. грн за “дубайські” паски

Цьогорічний великодній тренд – “дубайські” паски з фісташковим кремом і маскарпоне, які заполонили соціальні мережі українців. Такий делікатес цьогоріч у кондитерських коштує від 1225 до 1650 грн, тоді як у магазинах подібні вироби продаються в 10 разів дешевше – від 189 до 619 грн. Водночас українці можуть приготувати таку паску самостійно вдома приблизно за 445 грн.

Видання OBOZ.UA розібрався в цьогорічних трендах та підготував збірку з великодньою випічкою. А також проаналізував, який варіант буде вигідніший для українців. Великдень 2025 в Україні проходить під знаком нового гастрономічного тренду – так званих “дубайських пасок”.

Це не просто паска, а справжній витвір кондитерського мистецтва: з фісташковим кремом, маскарпоне, натуральною ваніллю, бельгійським шоколадом і щедрою порцією декору. І хоча виглядають вони справді вражаюче – ціна таких смаколиків стала справжньою темою для обговорень. 

Пояснення високої вартості таких виробів криється не лише в інгредієнтах, а й у брендовій націнці. Кондитерські, що працюють у преміум-сегменті, мають високі витрати на оренду локацій у ТРЦ чи центрі міста, витрати на маркетинг, упаковку, зокрема дизайнерську, і, звісно, оплату праці шеф-кондитерів. Багато хто купує ці паски не лише як десерт, а й як статусний подарунок, тому психологічна вартість також значно вища.

Попри популярність ексклюзивних пасок, у великих мережах супермаркетів також можна знайти фісташкові паски або подібні до “дубайських” за рецептурою, але значно дешевші. 

Для тих, хто хоче не тільки заощадити, а й отримати задоволення від процесу, приготування “дубайської” паски вдома – цілком реальний варіант. За рецептом, який включає борошно, яйця, вершкове масло, дріжджі, молоко, фісташковий крем, маскарпоне, вершки та подрібнені фісташки, вартість такого домашнього виробу складе приблизно 445 грн (дані за квітень 2025 року в Києві).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin