Вінниця
24.04.2024
8.28° C
Вгору

Мер Вінниці: “Пам’ятаймо, якою ціною українці відстоюють своє право на Свободу і Гідність”

Сьогодні у Вінниці вшанували пам’ять людей, які героїчно загинули у Києві на Майдані незалежності. Саме в ці дні три роки тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.  

“Героїв Небесної Сотні. Завжди пам’ятаймо, якою ціною українці відстоюють своє право на Свободу і Гідність. Слава Героям! Слава Україні!”, – написав мер Вінниці Сергій Моргунов у себе на сторінці.  

Вінниччина має своїх героїв, які з перших днів Революції Гідності були на Майдані у Києві, і у лютому 2014-го загинули від куль злоби і ненависті . 

Це Герої України:  Максим Шимко, Леонід Полянський та Валерій Брезденюк. На їх честь, а також на вічну згадку про всіх 107 українців, полеглих у лютому 2014 року на Майдані, сьогодні, 19 листопада в центрі Вінниці, на Майдані Небесної Сотні відбулися поминальні заходи та покладання квітів до пам`ятника «Дерево Свободи», який символізує шану і пам`ять вінничан про буремні події Революції Гідності, про молоді життя, що були віддані за волю і гідність українців. 

Керівництво міста Вінниці, керівники державних установ та організацій міста й області, представники громадськості, студентська молодь та військові хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих на Майдані, поклали квіткові композиції до пам`ятника «Дерево свободи», а також делегували учасників заходу – патріотичну молодь Вінниччини покласти квіткові гірлянди до пам`ятників Героям Майдану та героям АТО /ООС, що на Меморіалі слави. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin