Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

В Україні продовжили карантин та встановили “жовтий рівень” карантинних обмежень

Сьогодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні продовжується карантин, але адаптивний. Відтак, кожну область поділять на той чи інший рівень карантинних обмежень – “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” і “червоний”. Про це повідомив  міністр освіти Сергій Шкарлет у Telegram.  

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запропонував продовжувати на території України карантин до 30 квітня. 

За словами Степанова, адаптивний карантин будуть вводити, оскільки “всі попередні карантини дали результати”. Він додав, що Україна наразі на 34-му місці в Європі за смертністю на мільйон населення, тоді як у Великобританії смертність у три рази вища, а у Франції – у 2 рази вища, ніж в Україні. 

“Жовтий” рівень – буде базовим для всієї країни, доки не буде досягнуто “зеленого” або “червоного” рівня. 

На “жовтому” рівні дозволять проводити культурні і спортивні масові заходи, якщо для 1 особи передбачені 4 кв метри площі або з наповненістю залу до 50% (раніше було 5 кв.м на одну особу). Також буде дозволено відвідування закладів освіти групами не більше 20 осіб. 

Футбольні матчі можуть проводитись із глядачами, але з певними обмеженнями їх кількості на трибунах. 

Крім того, ресторанам, барам та іншим закладам харчування дозволять працювати до 24:00 (раніше було до 23:00).   

“Помаранчевий” рівень вводитимуть, коли буде перевищений один з показників (завантаженість ліжок з киснем для ковідних хворих – понад 65%, кількість тестувань протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення менше 300, кількість госпіталізацій з коронавірусом на 100 тисяч населення більше 60, коефіцієнт виявлення хворих на коронавірус під час тестування – більше 20%, зростання загальної кількості госпіталізацій за 7 днів – більше 50%). 

Червоний” рівень в регіоні вводитимуть, якщо буде перевищено два показники з вищенаведених упродовж 3 днів поспіль. 

На “червоному” рівні будуть діяти ті обмеження, які діяли під час суворого карантину у січні: закриті ТРЦ, ринки, заклади громадського харчування, кінотеатри, театри, заклади освіти (окрім дитячих садків і початкових класів у школах), спортзали, басейни тощо.   

За словами Шкарлета, з 22 лютого на всій території України встановлюється “жовтий” рівень. 

Відповідно до нього у галузі освіти забороняється відвідування закладів освіти, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% учнів і персоналу закладу. 

Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі учнів з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів). 

“Червоний” рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров’я. 

У разі встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших запровадять дистанційне навчання. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin