Вінниця
28.03.2024
8.46° C
Вгору

Прибирати сніг біля під’їзду мають ОСББ та управлінські компанії

Прибудинкові території багатоповерхової забудови мають розчищати від снігу ОСББ та управлінські компанії. Їхню роботу перевіряють представники департаменту житлового господарства міськради та інспектори Муніципальної варти. Уже за два тижні складено три адмінпротоколи та понад 800 приписів за неналежне прибирання територій.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

«Управлінськими компаніями проводиться робота щодо підтримання прибудинкових територій в належному стані. У період рясних снігопадів вони залучали всю наявну техніку та двірників, а також в деяких підприємствах залучали інженерно-технічних працівників для розчищення прибудинкових територій. В п’ятницю ми проводили моніторинг щодо належного утримання та прибирання прибудинкових територій.

Також ми отримували нарікання по будинках, де створені ОСББ. Деякі представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків чомусь вважають, що проїзди вони не повинні чистити. Хоча утримання прибудинкових територій в належному стані, в тому числі і проїздів, – це саме їхній обов’язок. З цього питання ми спілкувалися з Муніципальною вартою. Вони нам допоможуть виявляти порушників і відповідно реагувати», – зазначив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Підприємці зобов’язані прибирати сніг та лід біля своїх закладів – магазинів, торгових центрів, офісів, закладів харчування тощо. Також це стосується й управлінських компаній та ОСББ. Якщо ці правила не виконуються, працівники Муніципальної варти спочатку проводять роз’яснювальну роботу. Якщо власник не реагує, він може отримати штраф від 850 до 1700 гривень.

«У місті створені спеціальні робочі групи, які перевіряють у різних районах міста суб’єкти господарювання та комунальні заклади щодо дотримання правил благоустрою, зокрема щодо прибирання та розчистки снігу. Також ми перевіряємо, як розчищають прибудинкові території ОСББ та управлінські компанії. Ми уже склали три адміністративні протоколи та більше 810 приписів на ОСББ та управлінські компанії. Для виконання приписів ми даємо кілька годин, якщо вони цього не роблять тоді складаємо адмінпротокол», – розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Вінничани, які хочуть покращити якість прибирання на своїх прибудинкових територіях або ж не задоволені роботою ОСББ та управлінських компаній, можуть звернутися до Ситуаційного центру: (067) 4-102-101, Viber (050) 747-65-63. А також до «Цілодобової варти» – багатоканальний номер 15-60.

Також важливо, що мешканці не залишали свої автівки у дворових проїздах. Адже в такому випадку трактори та інша малогабартина техніка не зможуть заїхати у двір, щоб виконати цю роботу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin