Вінниця
25.04.2024
9.54° C
Вгору

Міська рада Вінниці силами поліції прибере з доріг жебраків

У січні поточного року мешканець Вінниці зареєстрував петицію до Вінницької міської ради з проханням прибрати жебраків з проїжджої частини дороги. За його словами, громадяни з метою попросити грошей у власників авто – виходять на дорогу чим заважають руху транспорту та створюють аварійні ситуації.

Оскільки петиція набрала необхідну кількість підписів – у міській раді її розглянули та надали відповідь. У міській раді вирішили, що працівники КП “Муніципальна варта” будуть пильно стежити за подібними порушеннями, а уразі їх виникнення одразу повідомлять у Національну поліцію.
Також, в міській раді зазначають, що стаття 52-3 Закону України «Про дорожній рух» передбачає, що до повноважень Національної поліції, крім інших, належить забезпечення безпеки дорожнього руху. Згідно з підпунктами а, ґ пункту 4.14 Правил дорожнього руху, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 року №1306, пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

Крім того, в міській раді підготували лист до управління поліції з проханням також посилити контроль виходу пішоходів на автосмуги.
Інформацію взято з офіційної відповіді ВМР на відповідну петицію.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin