Вінниця
19.04.2024
4.59° C
Вгору

Маршрутка з Вінницьких Хуторів тепер їздитиме до Центрального автовокзалу

До Вінницько-Хутірського старостинського округу розпочав курсувати новий автобусний маршрут №19А «Центральний автовокзал – Вінницькі Хутори». Автобус проїжджає зупинки просп. Коцюбинського – пл. Перемоги – Центральний ринок – Залізничний вокзал – вул. Привокзальна – вул. Лебединського – Немирівське шосе – Вінницькі Хутори.  

Вінницькі Хутори приєдналися до Вінницької міської територіальної громади у результаті адміністартивно-територіальної реформи. І одним з найважливіших питань для мешканців було покращення сполучення з містом. Адже, до недавнього часу, мешканців перевозив автобус «ЛАЗ» 1980-х років. Мешканці звернулися до міського голови Сергія Моргунова, аби до їхнього села пустили сучасні автобуси. 

«Ми неодноразово просили перевізника оновити свій рухомий склад, адже всі автобуси були в жахливому стані. Нажаль ніяких «зрушень» не відбувалося. Восени, на зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим, люди поскаржились йому на цю проблему. Було отримано доручення. І уже з перших днів реорганізації новоприєднанних територій ми, спільно із департаментом транспорту, енергетики та зв’язку, почали активно працювати у напрямку інтеграції нового маршруту. Як результат – подовжили маршрут: якщо раніше автобус курсував лише до пл. Перемоги, то тепер у Вінниці кінцева зупинка – «Центральний автовокзал», також маршрут подовжили на 500 метрів у Вінницьких Хуторах. Наразі на маршруті курсує три автобуси, але ми уже вивчаємо можливість додати ще одну одиницю транспорту. Інтервал руху, у середньому, – 30 хв. Перший автобус з Вінницьких Хуторів виїжджає о 6:00. Зараз ми вивчаємо, чи мешканцям зручно користуватися таким графіком руху, і уже є побажання додати ще один вечірній рейс», – розповів староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко. 

Варто зазначити, що на кінцевій зупинці біля Центрального автовокзалу розташована диспетчерська, де відслідковуватиметься дотримання графіку руху автобуса за маршрутом №19А «Центральний автовокзал – Вінницькі Хутори».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin