Вінниця
20.04.2024
7.38° C
Вгору

Моргунов представив проєкт розвитку Вінницької ОТГ до 2030 року

Сьогодні “Стратегію 3.0” презентували під час онлайн-конференції за участі міського голови. Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, над проєктом “Стратегії 3.0” працювали з червня минулого року. Документ представляє результат серйозної роботи, численних дискусій та зустрічей з експертами, депутатами міської ради 7 та 8-ого скликань, фахівцями з різних галузей, швейцарськими урбаністами, громадським сектором, науковцями, бізнесом та мешканцями міста. 

Протягом наступного тижня триватиме опрацювання пропозицій, які надходитимуть після презентації. А фіналізований документ винесуть на розгляд сесії міської ради у лютому. 

“Вінниця тепер – це не тільки місто, а велика громада, об’єднана з сусідніми селами. Тому необхідно була нова, більш амбітна та якісна Стратегія, з погляду інтеграції цих громад та врахуванням глобальних викликів. Вінниця повинна мати проривну Стратегію 3.0, щоб наша громада і кожен її мешканець були успішними”, – наголосив Сергій Моргунов.

“Стратегія 3.0” ґрунтується на ключових принципах: кожен вінничанин важливий; прозорість та нульова терпимість до корупції; сталість; залученість і співпраця.

У документі визначено 6 пріоритетів розвитку міста на наступне десятиріччя:

  1.  цифровізація муніципального простору
  2.  інтегрована громада: якісні та доступні муніципальні послуги для всіх
  3.  муніципальні інвестиції
  4.  зелена економіка та смарт-спеціалізація
  5.  доступне, безпечне та екологічно чисте середовище
  6.  пульсуюче місто

Як зазначає Сергій Моргунов, перші три пріоритети є базовими. Вони покликані забезпечити нову якість послуг та інноваційну інфраструктуру у всіх сферах з використанням цифрових технологій. Два наступні – це проривні, сучасні ідеї. А шостий пріоритет, об’єднуючи зміст попередніх, власне і реалізує візію міста магніта, яке притягує інновації, ідеї, активних та креативних людей.

“Вінниця має понад десятилітній досвід стратегічного планування, починаючи з того часу, коли міським головою був ще Володимир Гройсман. Ми успішно виконали Стратегію «Вінниця-2020». Також сформували Концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року. Це дозволило Вінниці 6 років поспіль тримати високу планку найкомфортнішого міста в Україні. А також закласти фундамент для подальших системних змін”, – зауважив Сергій Моргунов.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=310&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSAMorgunov%2Fvideos%2F255929742613327%2F&show_text=false&width=560
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin