Вінниця
29.03.2024
9.18° C
Вгору

Невдовзі через Вінницю до Києва курсуватиме двоповерховий потяг

Протягом 2021-22 року «Укразалізниця» планує завершити ремонт швидкісних потягів Skoda. Один з них залучать до обслуговування маршруту «Київ – Вінниця». Проте точних термінів початку роботи чеських потягів в УЗ не називають. Кажуть, все залежить від того, коли відновлять техніку.  

За інформацією «Укрзалізниці», ремонт першого потяга планують завершити до кінця 2021 року. Діагностику механізмів проводять у Чехії та Києві спеціалісти Skoda. Один із відремонтованих потягів планують пустити за маршрутом «Київ — Вінниця», інші курсуватимуть за маршрутами «Київ — Харків» та «Київ — Тернопіль».

На думку компанії, розширення прямого сполучення з Вінницею з можливістю курсування двох рейсів на день вивільнить місця до Львова і Перемишля, які після відновлення міжнародного залізничного сполучення знадобляться сотням тисяч пасажирів.

«Розширення прямого сполучення з Вінницею з можливістю курсування двох рейсів на день вивільнить місця до Львова та Перемишля. Після відновлення міжнародного залізничного сполучення це стане у нагоді сотням тисяч пасажирам», — зазначають в «Укрзалізниці».

Терміни завершення ремонтів залежатимуть від результатів діагностики, проведеної в Чехії та Києві фахівцями Skoda, а також від термінів постачання виробниками колісних пар, які будуть повністю замінені. Завершення ремонту першого електропоїзда попередньо заплановано вже до кінця 2021 року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin