Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

У Вінниці збільшилася кількість ОСББ

Минулого року мешканці 68 будинків вирішили самостійно керувати своєю спільною власністю, тому вирішили створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Деякі з них уже отримали кошти на капітальний ремонт на умовах співфінансування. Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

За останні роки міська рада та її виконавчий комітет прийняли низку рішень по підтримці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Діє кілька інструментів підтримки. Найефективніший, як показує практика, – капітальний ремонт одного із видів конструктивних елементів за рахунок міського бюджету. 

Співвласники самі обирають, що їм необхідно зробити у їхньому будинку, – дах, ліфти чи замінити мережі. Виконати інші ремонтні роботи, в тому числі благоустрій прибудинкової території, можна і за програмою співфінансування, коли місто бере на себе 70% витрат, а 30% сплачують мешканці. 

Так, протягом 2020 року 59 ОСББ отримали безкоштовний капітальний ремонт одного із видів конструктивних елементів. У 19 ОСББ було здійснено капітальний ремонт на умовах співфінансування (30/70). Крім того, лише ОСББ мають можливість брати участь у державних програмах Фонду енергоефективності України та отримати відшкодування вартості витрат на реалізацію заходів з енергоефективності.

Станом на перше січня 2021 року в 766 багатоквартирних житлових будинках міста функціонують 719 ОСББ (це 37% від загального обсягу житлового фонду міста) Протягом 2020 року створено 68 ОСББ, – повідомив начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin