Вінниця
19.04.2024
6.81° C
Вгору

Скоро у Вінниці з’являться нові камери, які розпізнаватимуть обличчя

Невдовзі у Вінниці встановлять камери відеонагляду, які розпізнаватимуть обличчя людей. Як зауважують у поліції, вони дозволять швидше знаходити злочинців та зменшити статистику скоєння злочинів.

Про нові камери розповів начальник ГУ Нацполіції у Вінницькі області Іван Іщенко на пресконференції 28 грудня.

«Ми звернулись до міської ради і плануємо звернутись до обласної ради, коли більш детально будуть розглядатись бюджетні питання і плануємо впровадити в 2021 році ряд програм, які розробили місцеві айтішніки. Це проекти, завдяки яким поліції буде набагато краще працювати. Будуть встановлюватись нові відеокамери в місті. Ми вже дали міському голові, міській раді, де вони мають бути встановлені та як вони мають працювати.

Я думаю, що ми будемо першою з областей в нашій державі, де будуть працювати технології, які зможуть, наприклад, впізнавати людей по обличчю, по кольору одягу та інших ознаках. Таким чином, кожен зловмисник, перед тим, як скоїти злочин в нашому місті або області, буде замислюватись, чи потрібно йому це робити, бо в будь-якому випадку він буде затриманий», – розповів начальник поліції області.

Нові відеокамери необхідні для безпеки мешканців в громаді.

«Зараз є технології, новітні камери і програми, які визначають зловмисника при скоєнні правопорушення. Потім, якщо він буде в якомусь іншому місті і його зафіксує камера, яка підв’язана до програми, то в поліцейського на екрані цього злочинця відразу буде видно», – пояснив Іван Іщенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin