Вінниця
19.04.2024
4.08° C
Вгору

У Вінниці військові зіграли «Щедрик» для колег з США

У Вінниці, навпроти “Епіцентру”, що на вулиці Батозька, оркестр військово-повітряних сил зіграв для колег з США «Щедрик» Леонтовича в обробці Девіда Фостера і Девіда Дайсона. Своє відеозвернення американцям присвятити до Різдва за григоріанським календарем.

19 грудня оркестр військово-повітряних сил США привітав українців зі святами та виконав пісню «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича. Відео викликало фурор не тільки серед жителів країни. Безумовно, і серед наших військових.

«Сюрприз був безумовно дуже приємний. І в першу чергу, він викликав почуття гордості», – розповідає Уляна Созанська диригент військового оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України.

Український оркестр військово-повітряних сил в боргу не залишився. І записали свою музичне відеопривітання.

«Вийшло так, що вони підготували подарунок нам, а ми безумовно, всім нашим землякам. І звичайно і їм. Наш варіант аранжування є для духового оркестру. Оброблений американцями Девідом Фостером і аранжувальником Девідом Дайсоном Девідом Дафсоном», – продовжує Созанська.

Українські військові музиканти хочуть запропонувати американським колегам на наступний рік спільний запис «Щедрик». І впевнені, хорошим знайомим ті не відмовлять.

«Ми з ними виступали. Емоцій, вражень дуже багато. Так скажімо, ділилися різними враженнями від цього. А тепер ділимося загальною мелодією, але в різному аранжуванні», – каже Ткачук Максим артист першої категорії військового оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України.

Повну версію “Щедрика” від військового оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України музиканти оприлюднять до 7 грудня, коли православні віряни відзначатимуть Різдво.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin