Вінниця
29.03.2024
9.48° C
Вгору

За чотири роки у Вінниці з’явиться 70 нових швейцарських трамваїв

Сьогодні вінницький міський голова Сергій Моргунов підписав меморандум з владою найбільшого швейцарського міста Цюрих про передачу трамваїв. За словами його словами, громадський транспорт передаватимуть у два етапи. 

Загалом, до Вінниці з Цюриха мають поставити 70 нових трамваїв. Відомо, що з 2022 року 35 нових трамваїв уже їздитимуть нашим містом. Зазначається, що транспорт не новий, але відремонтований й придатний для перевезення пасажирів.  

“Ці вагони більш сучасні за “Карпфени” і “Міражі”, які зараз курсують нашим містом. Вони зручніші для пасажирів – мають м’який хід та комфортний салон, оснащені електронною системою управління. Також ці трамваї споживають менше електроенергії, тож, економні. За наступний рік спільно з партнерами маємо здійснити усі підготовчі роботи. Персонал Вінницької транспортної компанії пройде стажування у Цюріху. Також маємо узгодити всі юридичні деталі на міждержавному рівні”, – повідомив Сергій Моргунов. 

Загальна вартість проекту становить 3,55 млн швейцарських франків. Швейцарія інвестує 3,25 млн, решта – внесок Вінницької громади на адаптацію рухомого складу до нашого законодавства і стандартів.

Нагадаємо, між Вінницею та Цюріхом ще у 2007 році склалися гарні стосунки, коли швейцарці передали місту 13 вживаних трамваїв. До 2011 року цюріхська транспортна компанія VBZ передала Вінниці 116 вагонів.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin