Вінниця
29.03.2024
8.19° C
Вгору

У вінницькому Центрі крові тестуватимуть донорів на наявність антитіл до COVID-19

Від завтра у Вінницькому обласному центрі служби крові проводитимуть тестування донорів на наявність антитіл до коронавірусу. Як розповіла директорка закладу Оксана Банах, така процедура буде безкоштовною. 

“Проводити тестування донорів на наявність антитіл зобов’язали у МОЗ, адже з “ковідної” плазми виготовлятимуть важливий препарат. Отримані ліки будуть вводитися в протоколи лікування важкохворих. Європа уже запустила цей проєкт. Тому ми не відстаємо. У нас є завод — фракцинатор, який буде виготовляти такі ліки. Для початку ми починаємо заготовляти сировину.”, – повідомила директорка КНП “Вінницький обласний центр служби крові” Оксана Банах.  

Крім цього, донорам безкоштовно видаватимуть результати тестів на коронавірус, який надалі можна використати за потребою. 

“Для донорів також важливо знати свій статус “ковідний”. В майбутньому така людина є безпечною і може не захворіти. Тести закупили завдяки державним квотам. Нам їх вистачить на пів року, а потім, якщо буде потрібно, нас може профінансувати обласний бюджет. З Нового року Центру необхідні донори, тому закликаю усіх прийти та здати кров”, – наголошує директорка. 

Для кроводачі донорам потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код (якщо це ID-картка – то довідку про місце реєстрації). 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin