Вінниця
20.04.2024
7.38° C
Вгору

У Вінниці підтримали акцію «Задзвони у дзвін заради ґендерної рівності»

Вінниця вперше підтримала міжнародну акцію «Задзвони у дзвін заради ґендерної рівності». У п’яти містах України 10 березня одночасно прозвучав дзвін, що символізує солідарність в боротьбі за рівні права та можливості для чоловіків та жінок.

Акцію провели, щоб показати наскільки важлива роль бізнесу в розвитку однакових можливостей для гендерної рівності. Вінницькі підприємці на заході розповіли про свій досвід найму працівників без врахування статі людини. Та ті інновації, якими вони користуються, щоб більше жінок могли не тільки влаштуватись на роботу, але й професійно розвиватись .

—У нас 1290 працючих з них 43% це жінки. Наше підприємство займається дерево обробкою, тому здавалося б, ким тут може працювати жінка. Але лідерство серед професій, які займають жінки, це контролери, аналітики, фасувальники – це ті операції, де необхідна жорстка політика і цим успішно займаються жінки, — розповів Андрій Костриця, генеральний директор «Барлінек Інвест».

Він пояснює, що люди звикли до жінок за кермом автомобіля, тому на цьому підприємстві вирішили, що жінка цілком може водити і вантажний транспорт. Компанія пропонувала спідробітницям пройти безкоштовні курси, а в результаті отримували дуже скрупульозних і відповідальних водіїв. Андрій Комтриця каже, що для «Барлінек Інвест» це приклад успішного розвитку.

П’ять представників вінницьких компаній та місцевих філіалів підписали Деларацію про наміри та усвідомлення «Принципів розширення прав та можливостей жінок». Організатори заходу пояснюють, що підписання документу не тільки символічний крок.

— Не кожен бізнесмен готовий підписати цю декларацію. Тому що це зобов’язання, які треба виконати, — каже Альона Герасимова, одна з партнерок заходу, директорка ПАКТ в Україні.

Першу акцію «Задзвони у дзвін заради гендерної рівності» у Вінниці провела обласна правозахисна організація «Джерело надії». Цей захід відбувся за підтримки Проекту ПАКТ «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що спрямований на розвиток і зміцнення для 13 жіночих організацій. Вінницька організація «Джерело надії» стала регіональним партнером проекту. УК Вінниці створять один з 5-ти хабів в Україні та займатимуться комунікацією між різними організаціями.

Нагадаємо, на війну – у 18, власна справа – у 23.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook

1320 0
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin