Вінниця
17.04.2024
9.04° C
Вгору

Вінниця знову вивела область у лідери рейтингу євроінтеграції

Вінницька область серед лідерів рейтингу євроінтеграції регіонів України у 2020 році. Про це йдеться у статті Європейської правди “Від Львова до Луганська: рейтинг євроінтеграції регіонів України у 2020 році”.

Експерти Центру “Нова Європа” у співпраці з урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції провели дослідження “Євромапа України. Рейтинг європейської інтеграції областей”, який вимірює рівень проникнення євроінтеграційних стандартів та практик у регіони України.

Для дослідження, яке охоплює  2018-2019 роки, були обрані дев’ять сфер: економічна інтеграція, інфраструктура, локальна демократія та підзвітність, освітня, наукова, культурна інтеграція, охорона здоров’я, енергетична та екологічна політика, гендерна рівність, комунікація євроінтеграції, ширше партнерство.

У п’ятірку переможців також увійшли Львівська, Вінницька, Тернопільська, Харківська області та Київ. Крім цього, трійка лідерів за рівнем приросту експорту товарів до країн ЄС – Кіровоградська, Львівська та Черкаська області.

Дослідники відзначають, що прозора робота місцевої влади – основа локальної демократії, яка є однією з європейських цінностей та впливає на реалізацію стандартів ЄС на рівні громад. Чотири міста (Тернопіль, Маріуполь, Вінниця та Львів) демонструють найкращі показники у контексті транспарентності роботи можновладців. Три з чотирьох вказаних міст (крім Тернополя) були серед лідерів і за даними рейтингу Transparency International Ukraine 2018 року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin