Вінниця
28.03.2024
16.24° C
Вгору

У Вінниці суд залишив у силі вирок у справі про жорстоке поводження з собакою

Вінницький апеляційний суд 2 жовтня залишив у силі вирок у справі про жорстоке поводження з собакою. Винуватого засудили до п’яти років позбавлення волі.

“В своїй же апеляційній скарзі прокурор запевняв: рішення потрібно скасувати в частині призначеного покарання через м’якість та призначити підсудному сім років ув’язнення. Водночас адвокатка правопорушника вважає, що міський суд ухвалив рішення, не дотримуючись закону. Стверджує: вина за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України – не доведена”, – інформує пресслужба Вінницького апеляційного суду

“Стосовно собаки мій підзахисний активних дій не вчиняв, тим паче – з особливою жорстокістю”, – зауважила адвокатка в своїй апеляційній скарзі. Тож просила суд вирок скасувати, а справу – закрити.

Інцидент, нагадаємо, стався торік на одному зі шкільних стадіонів Вінниці. Чоловік, який вигулював пса бійцівської породи, ударив ногою баварського шпіца. Тварина загинула від внутрішньої кровотечі. Підсудний же каже, що лише рукою відштовхнув чужого собаку, аби того не загриз його стаффордширський тер`єр.

Натомість 81-річний потерпілий називав чоловіка вбивцею тварини.

“Через чотири місяці після смерті сина я втратив Бімку – ще одну свою “дитину”. Тому добиватимуся максимального покарання для обвинуваченого – восьми років позбавлення волі», – сказав вінничанин  на судовому засіданні.

Тим часом Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційні скарги прокурора й адвокатки підсудного та залишив вирок міського суду без змін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin