Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Намагались привласнити будинок вінничанина: поліція викрила групу «чорних рієлторів» (фото+відео)

Усім зловмисникам повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави: організатору 1 600 000 гривень, його подільникам по 2 мільйони гривень кожному.

Організатора також підозрюють у причетності до ще одного злочину – незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомляється на сайті вінницької поліції.

 

поліція викрила групу «чорних рієлторів», які, використовуючи вразливий стан вінничанина, намагались привласнити його нерухомість За словами заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, задокументували злочинну діяльність діяльність групи слідчі слідчого управління за оперативного супроводу Вінницького управління ДВБ та кіберполіції Національної поліції України.

поліція викрила групу «чорних рієлторів», які, використовуючи вразливий стан вінничанина, намагались привласнити його нерухомістьДосудовим розслідуванням встановлено, що до складу злочинної групи входило троє жителів Вінницької області віком від 32, 35 та 36 років. На початку липня цього року у пастку шахраїв потрапив 49-річний вінничанин. Він володіє приватним будинком в обласному центрі, проживає сам, перебуває в складних життєвих обставинах та зловживає алкоголем. Протягом двох місяців зловмисники відвідували потерпілого, привозили йому харчі та алкоголь. Вони намагались довести чоловіка до безпорадного стану, щоб останній підписав документи, які б надавали їм право продати його нерухомість.

 

поліція викрила групу «чорних рієлторів», які, використовуючи вразливий стан вінничанина, намагались привласнити його нерухомістьОтримавши відмову, зловмисники вирішили досягнути своєї мети будь-яким способом. Вони відвезли потерпілого до одного із сіл Тульчинського району, обмежили його в спілкуванні зі знайомими та продовжували його споювати алкоголем.

поліція викрила групу «чорних рієлторів», які, використовуючи вразливий стан вінничанина, намагались привласнити його нерухомістьПаралельно шахраї займались відновленням паспорта потерпілого, який був їм необхідний для нотаріального переоформлення майна останнього.

Після підписання доручення про право на розпорядження усім нерухомим майном потерпілого на цивільну дружину одного із фігурантів, їх затримали.

Наразі слідчі вивчають вилучені документи, телефони, флеш носії, комп’ютерну техніку.

поліція викрила групу «чорних рієлторів», які, використовуючи вразливий стан вінничанина, намагались привласнити його нерухомістьДії затриманих кваліфіковані ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури їм повідомлено про підозру. За вчинення замаху на шахрайства в особливо великих розмірах, передбачено позбавлення волі на термін до 8 років позбавлення волі.

Під час оперативних заходів поліцейські отримали докази причетності ОЗГ до ряду аналогічних злочинів. Після проведення усіх необхідних слідчих дій будуть прийняті процесуальні рішення.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin