Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Як за кордоном взяти в оренду автомобіль

Оренда автомобіля дозволяє легко перетинати кордони між країнами, відкриваючи вам можливості для відвідування кількох країн за одну подорож. Про це йдеться у статті BusinessUA.

Починаючи з 29 червня 2022 року, водійські посвідчення, які видані в Україні, визнають у Європі без будь-яких обмежень. Це означає, що українці, які мають такі посвідчення, не повинні змінювати їх або проходити додаткові іспити, щоб водити автомобіль за кордоном.

Важливо також знати, що для того, аби за кордоном взяти в оренду автомобіль, потрібно пред’явити закордонний паспорт. Річ у тому, що українські права в ЄС не є документом, що посвідчує особу.

Цінова політика

Чи не найбільше на оренду авто впливає його тип. Основні категорії автомобілів включають:

Економ-клас. Невеликі, економічні автомобілі, ідеальні для міських поїздок. Ціни на такі автомобілі можуть стартувати від 25 до 55 євро на добу.

Компакт-клас. Трохи більші та комфортніші автомобілі, ціни можуть коливатися від 35 до 70 євро на добу.

Середній клас. Автомобілі з більшим простором та додатковими опціями, вартість яких може бути від 45 до 90 євро на добу.

Люкс-клас. Розкішні автомобілі або преміумсегмент, ціни можуть починатися від 100 євро на добу і вище.

Позашляховики й фургони. Ціни на ці типи автомобілів можуть варіюватися від 40 до 120 євро на добу, залежно від розміру та бренду.

Приклади цін за місяць:

Економ-клас: від 300 до 900 євро на місяць;
Компакт-клас: від 600 до 1 200 євро на місяць;
Середній клас: від 800 до 1 500 євро на місяць;
Люкс-клас: від 2 200 до 3 700 євро на місяць;
Позашляховики (SUV): від 1 тис. до 2 500 євро на місяць.

Як бачимо, одразу чотири міста з десяти іспанські. Саме тому Іспанія і є найвигіднішою країною щодо оренди автомобіля.

Не варто також й забувати про заставу, яка є в деяких містах. Зазвичай, вона у 20 разів більша за суму оренди авто. Наприклад, якщо ви берете на день у прокат машину і віддаєте за це 40 євро, то ваша застава становитиме 800 євро.

Окрім того, у деяких країнах ще додатково треба сплатити декілька євро за другого водія. Мається на увазі, якщо ви вирушаєте в подорож великою компанією й авто керуватиме ще хтось, адже одному це досить важко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin