Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

На Вінниччині збили чотири крилатих ракети та два дрони

Після 6-годинної тривоги 26 серпня на Вінниччині військові підрахували наслідки роботи ППО в області. Є чим пишатися без перебільшення. Як повідомила перша заступниця начальника ОВА, загалом над територією області пройшло 15 БпЛА та 22 крилаті ракети.

«Із них попередньо підтверджено збиття ППО — 2 БпЛА (локаційно пропали – 8) та 4 КР», – зазначила посадовиця.

За її словами, є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна та дахи школи та приватних будинків.

Також стало відомо про двох поранених цивільних. Їх поранення середнього ступеню важкості. На щастя, ніхто не загинув.

«Рух залізничним транспортом, який було зупинено внаслідок влучань поруч із залізничними коліями, відновлено. Триває ліквідація наслідків. Електропостачання, водопостачання відновлюється», – додала посадовиця.

Піротехнічні розрахунки АРЗ СП обстежують території влучань та падінь на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Пожежі, які виникли внаслідок влучань, локалізовані та ліквідовані.

Усі міжнародні фонди вчасно повідомлені та виїхали на місця для надання невідкладної допомоги постраждалому населенню екстреними наборами для ремонту, продуктовими наборами, а також для здійснення психологічної допомоги та юридичного супроводу.

Нагадаємо, відомо про влучання у Барській громаді, пошкодження в інших. Одну з ракет збили у Луці-Мелешківській поблизу Вінниці. Постраждали будинки та люди. В іншу влучили у Ладижині, через що вона впала у Південний Буг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin