Вінниця
14.09.2024
27.96° C
Вгору

Лукашенко стягує війська на кордон

Армія Олександра Лукашенка накопичується неподалік від білорусько-українського кордону. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України із посиланням на розвідувальні дані.

Під виглядом навчань поблизу кордону з Україною з’являються і військовослужбовці Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, і значна кількість інженерної техніки, техніки, пов’язаної із комплексами протиповітряної оборони, також можна помітити колишніх найманців з так званої приватної воєнної компанії Вагнер. 

Як відомо, внаслідок так званих домовленостей Александра Лукашенка і Євгена Пригожина, які закінчилися ліквідацією засновника Вагнера, частина найманців з його компанії була переведена саме на територію Республіки Білорусь. 

У Міністерстві закордонних справ України попередили, що в разі подальших недружніх дій з боку лукашенківського режиму, Україна залишає за собою право на самооборону, тим більш, якщо війська Республіки Білорусь перетнуть російсько-український кордон, і порадили Лукашенку не піддаватися на тиск з боку Москви. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin