Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

У Вінниці протягом 11 днів функціонуватиме лабіринт «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР», спрямований на підвищення медіаграмотності : подробиці

У Вінниці з 22 серпня по 1 вересня працюватиме Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРР». Він буде розташований у Центральному міському парку імені М. Леонтовича на площі перед Літнім театром. Це перший і єдиний в Україні проєкт такого формату, що спрямований на підвищення стійкості до дезінформації та пропаганди — навички, яка є надзвичайно важливою в умовах повномасштабної війни. Лабіринт працюватиме з 11:00 до 21:00 год. Вхід безкоштовний.

Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР» створено в рамках програми «Мріємо та діємо», яка реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та організації IREX. У сучасному світі медіаграмотність є не лише корисною навичкою, але й життєво важливою, щоб орієнтуватися в інформаційному просторі. Тому цей інтерактивний лабіринт має велике значення.

Як зазначають організатори, сам лабіринт – це мобільна конструкція 10*10 кв.м., що складається з 12 кімнат. Кожна з них присвячена одній з тем медіаграмотності. Інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції, пропаганда, тролі та боти, стереотипи та популізм – всі ці речі постійно втручаються в життя українців. Тож інформаційна та медійна грамотність вже давно не модний тренд, а важлива навичка ХХІ століття, яку потрібно опанувати і молоді, і дорослим. Лабіринт побудовано в інтерактивному форматі. Мандруючи кімнатами, учасники та учасниці дізнаються, що середній час, який людина проводить у соціальних мережах за все своє життя складає 6 років та 8 місяців. За цей час можна: 32 рази злітати на місяць і назад, 32 рази піднятися на Еверест або ж 93 000 рази вигуляти свого собаку.

Відвідувачі лабіринту медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР» матимуть можливість:

– Навчитися орієнтуватися в інформаційному потоці та мислити критично.
– Дослідити, як працюють алгоритми соціальних мереж.
– Розрізняти факти і судження.
– Протидіяти маніпуляціям та пропаганді.
– Виявляти ботів і тролів, щоб не піддаватися їхнім провокаціям.

У разі оголошення повітряної тривоги під час заходу, подія буде призупинена, а всі присутні повинні відразу направитися до найближчого укриття. Мапу укриттів можна знайти тут.

Джерело: Вінницька міська рада

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin