Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

До п’яти років ув’язнення загрожує чоловікові, який викрав авто знайомого

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу. За незаконне заволодіння транспортним засобом йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

До поліції з повідомленням про викрадення авто звернувся 48-річний житель міста Жмеринка. Чоловік розповів, що у вечірній час зник його легковик Renault Clio, який був припаркований біля будинку.

У ході оперативно-розшукових заходів та завдяки камерам відеоспостереження працівники Жмеринського районного відділу поліції встановили та розшукали фігуранта, причетного до злочину. Ним виявився раніше судимий  36-річний місцевий мешканець.

Як з’ясували правоохоронці, в минулому році в між потерпілим та зловмисником виник конфлікт, під час якого останній вкрав ключі від автомобіля.

Правопорушник скористався привласненими ключами та викрав авто.

У вчиненому чоловік зізнався.

Фото: ГУНП у Вінницькій області.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик. Після проведення необхідних слідчих дій він буде повернутий власнику.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання – до п’яти років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Жмеринська окружна прокуратура.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin