Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

У Вінниці продовжують облаштовувати світлофори блоками безперебійного живлення

Працівники КП “СМЕД ОДР” завершили установку нового обладнання для безперебійного живлення світлофорів на перехресті вул. Сабарівське шосе – вул. Шептицького. Це стало можливим завдяки придбанню сучасних інверторів та акумуляторів за кошти інвестора.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Коли вимикається електрика, світлофори працюють завдяки пристроям безперебійного живлення. Наразі ми замінюємо акумуляторні батареї систем резервного живлення, які вичерпали ресурс. І встановлюємо нові літій-залізо-фосфатні акумуляторні батареї (LiFePO4), що мають набагато кращі експлуатаційні характеристики. А нещодавно до нас звернувся інвестор з пропозицією допомогти з придбанням акумуляторів. Ними підсилять три світлофори на перехрестях Сабарівське шосе – вул. Шептицького; вул. Келецька – вул.Політехнічна та вул. Хмельницьке шосе – вул. 600 річчя. Така підтримка для нас дуже важлива, оскільки підвищує безпеку руху на зазначених перехрестях та суттєво полегшить виїзд з мікрорайону «Академічний», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Це три інвертори та три акумулятори до них. Обладнання дозволить забезпечити резервне живлення світлофорних об’єктів впродовж п’ятьох годин.

«Ми надали інвестору необхідні параметри. Інвертор потужністю 2 кВт, гібридний, з літій-фосфатною батареєю, за розмірами, які за габаритами повністю підходять у металеві бокси, які ми придбали раніше. Ємністю вони 100 ампер. Велика подяка за підсилення та підтримку», – розповідає начальник служби КП «СМЕД ОДР» Максим Скоробагач.

Решту необхідного обладнання для повноцінної роботи альтернативних джерела живлення придбали коштом бюджету міста. Це кабель, ящики, закріплювальне устаткування та інше. Нагадаємо, коштом бюджету громади вже замінили блоки живлення на світлофорах, що регулюють рух транспорту на перехрестях Юності-Келецька та Київська-Чорновола.

Нагадаємо, коштом бюджету громади вже замінили блоки живлення на світлофорах, що регулюють рух транспорту на перехрестях Юності – Келецька та Київська – Чорновола.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin