Вінниця
20.09.2024
13° C
Вгору

У Вінниці створили Раду безбар’єрності при Вінницькому міському голові

У Вінниці продовжують впроваджувати заходи, спрямовані на розвиток доступного середовища. Тому створили новий консультативно-дорадчий орган – Раду безбар’єрності при Вінницькому міському голові, до складу якого увійшли спеціалісти профільних галузей та представники громадськості. Як повідомляють у Вінницькій міській рада, основним їх завданням буде забезпечення рівноправних можливостей для мешканців та гостей нашої громади в різних напрямах. Відповідне рішення затвердили минулого тижня під час засідання виконавчого комітету.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив, що це логічне продовження затвердженої напередодні Програми розвитку безбар’єрного простору ВМТГ на 2024-2027 роки.

«До новоствореного консультативно-дорадчого органу увійшли спеціалісти профільних галузей та представники громадськості. Разом будемо покращувати умови для життя в громаді та забезпечувати рівноправні можливості для мешканців та гостей Вінниці в різних напрямах», – сказав Сергій Моргунов.

Директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська розповіла, що передусім йдеться про впровадження заходів, необхідних для формування безбар’єрного простору з комфортними умовами для життя, з урахуванням потреб різних людей.

«Вінницька міська рада у червні затвердила Програму розвитку безбар’єрного простору громади на наступні чотири роки. Вона охоплює різні напрями роботи, зокрема створення безпечного середовища та реалізацію корисних соціальних ініціатив. Тож найближчим часом ми активно будемо працювати над забезпеченням економічної, освітньої, інформаційної, цифрової, суспільно-громадянської та фізичної безбар’єрності та перевіряти результати діяльності за чотирма складниками – безбар’єрність вулиць і приміщень, публічних послуг, товарів загального користування та публічної інформації», – зазначила Ольга Ремешевська.

До складу Ради безбар’єрності увійдуть посадовці міського самоврядування та Вінницької ОВА, а також представники громади (зокрема громадських та благодійних організацій, бізнесу, установ, підприємств).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin