Вінниця
20.09.2024
13.47° C
Вгору

Командував авіаударами по енергетиці на Вінниччині: СБУ повідомила про підозру полковнику рф

Полковнику Олегу Скітського, який командує 121 важким бомбардувальним полком військово-повітряних сил РФ, повідомили про підозру. Військовий керував ударами по енергосистемі України ракетами Х-101, зокрема у Вінницькій області.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.  

“Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного воєнного злочинця з РФ, який причетний до ракетних ударів по критичній інфраструктурі України. Задокументовано, що за наказами посадовця його підлеглі здійснювали масовані повітряні атаки на енергосистему України. Для вогневого ураження енергооб’єктів окупанти підіймали у повітря ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, з яких випускали по Україні стратегічні крилаті ракети Х-101.  У результаті ворожих обстрілів були загиблі і десятки поранених серед цивільного населення нашої держави”, – йдеться у повідомленні.

Основними цілями ворога були ключові енергогенеруючі підприємства та електропідстанції у Київській, Житомирській, Кіровоградській та Вінницькій областях.

Скітському заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв ведення війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin