Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Близько 800 тисяч українських чоловіків пішли “в тінь”, щоб уникнути мобілізації

Близько 800 тисяч українських чоловіків ухиляються від мобілізації, переховуючись від працівників ТЦК. Вони змінили адресу і працюють неофіційно. 

Про це повідомляє Політарена, посилаючись на коментар Голови комітету з економічних питань Верховної Ради України Дмитра Наталуха.

За словами нардепа, через ситуацію, яка склалася, працівники ТЦК “націлилися” на компанії, де працівники офіційно оформлені та фізично присутні на виробництві. Він переконаний, що з часом дедалі більше українських підприємств закриватиметься через брак людських ресурсів, а до кінця вересня цього року ситуація може досягти критичної точки.

“Ви можете мобілізувати мільйон людей, але якщо у вас немає ресурсів, щоб їх озброїти, то в цьому немає сенсу. Армія буде беззахисною, якщо економіка впаде”, – переконаний він.

За словами Наталухи, якщо законопроєкт про економічне бронювання буде ухвалено, то це звільнить від мобілізації приблизно 895 тисяч українців і дасть змогу зібрати близько 200 мільярдів гривень для потреб Сил оборони України. 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin