Вінниця
19.09.2024
22.55° C
Вгору

Жінка намагалась незаконно вивезти 27 тисяч євро через Вінницьку митницю

Вчора, 04 серпня, працівники Вінницької митниці зупинили спробу незаконно вивезти з України валюту на суму понад 27 тис. євро.
Як повідомляють у Вінницькій митниці, у п/п «Могилів-Подільський-Отач» м/п «Дністер» 55-річна громадянка Болгарії, прямуючи до Молдови, обрала напрямок руху «Зелений коридор», тим самим підтвердивши, що призначені для переміщення товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі митної території України і не підлягають письмовому декларуванню.
Однак, під час митного огляду було виявлено валюту:
  • 21702 доларів США;
  • 6565 євро;
  • 1105 болгарських левів.
Всього в еквіваленті – це 27237,48 євро.
Перевищення дозволеної суми в еквіваленті – 17237,48 євро, з якого сума штрафу – 20% суми, що перевищує дозволену законодавством та складає 3447,5 євро.
За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 471 МКУ «Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами», а саме: недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin